Hieronder staat het gekozen lesidee. Meer categorieŽn staan rechts in het menu.

Getallenlijn tienduizendtallen

Geplaatst in Rekenen voor Groep 6, 7 op

In groep 4 zullen de leerlingen de sprongen van 100 leren. Deze staan ook op deze site als u deze wilt printen, zoek dan even bij het vak rekenen. In groep 5 zullen alle getallen t/m 1000 in ieder geval aan bod komen, maar mijn ervaring is dat kinderen het vaak lastig vinden welk getal er nu voor een bepaald honderdtal zit. Daarom heb ik speciaal voor groep 5 nog een aangepaste getallenlijn gemaakt, waarin niet alleen de honderdtallen opgehangen worden, maar ook welke getallen ervoor en erna komen. Ook deze zijn terug te vinden op deze website.

Voor groep 6 en 7 kunnen we beter gebruik maken van een getallenlijn met tienduizendtallen. Ook hiervan heb ik er steeds 1 voor het tienduizendtal en 1 erna, omdat dit voor een aantal leerlingen toch altijd de lastigste stap is.

Tip: Lamineer de kaartjes en hang ze voor in de klas op, zodat de getallenlijn vanaf elke plek te zien is. Daarnaast zou ik de kaartjes met de tienduizendtallen een andere kleur geven dan de getallen die ervoor en erna komen, omdat de honderdtallen er dan uitspringen.


Materiaal:
- Getallenlijn tienduizendtallen + 1 meer en 1 minder